Rezultate pentru eticheta "fortele navale"
Noul an școlar a început și pentru elevii de la Școala de Maiştri Militari. Elevii au defilat sub privirile părinţilor sau ale prietenilor

Noul an școlar a început și pentru elevii de la Școala Militară De Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu“. Aproximativ 200 de elevi vor studia aici în anul 2023 - 2024. Cu uniforma pe ei și cu emoție în suflet, cu toții și-au ocupat locul în formație și au defilat pe platoul instituției militare de învățământ. Părinții le-au fost alături în această zi atât de importantă pentru ei. Mulți dintre aceștia aveau lacrimi în ochi.
Exercițiul de amploare în Portul Constanța și în Marea Neagră: peste 1.000 de militari români și străini participă la „Poseidon 2023”

Marea Neagră se transformă în teatru de război. Peste 1.000 de militari români și străini, 10 nave de război, elicoptere Puma, detașamente de scafandrii specializați în distrugerea minelor marine dar și drone subacvatice americane au început manevrele militare în Marea Neagră. În Portul Constanța demarează Poseidon 2023, unul dintre cele mai complexe exerciții multinaționale de nivel tactic.
Exercițiu cu trageri de luptă, încheiat cu succes. Aproximativ 500 de militari s-au antrenat timp de trei zile în apele terioriale românești

Exercițiu cu trageri de luptă încheiat cu succes. La „Shield Protector 23” au participat mai multe nave militare. Printre acestea se află și Fregata „Regina Maria”, dar și Puitorul de Mine și Plase „Viceamiral Constantin Bălescu”. Aproximativ 500 de militari s-au antrenat timp de trei zile în apele terioriale românești.
Minele marine, distruse printr-o procedură wireless. ''Este o procedură pe care Turcia a propus-o pentru a fi testată în cadrul acestui exerciţiu''

Marina militară se antrenează în distrugerea minelor marine care ameninţă litoralul românesc folosind o metodă nouă, brevetată de Turcia, pe strâmtoarea Bosfor. Scafandrii care pun explozibilul ca să distrugă minele marine nu mai sunt aduşi cu navele militare, ci direct cu elicopterul, din care plonjează în adâncuri, lângă dispozitivul exploziv. Durează câteva minute până când pun dinamita şi apoi sunt ridicaţi de piloţi înainte să se producă deflagraţia.